Кой е Милко

Преди 17 години, през 2002 година, Милко Георгиев започва да се интересува от здравословно хранене и след проучвания открива Ниско Въглехидратната Диета (НВД), която все още е табу за времето си. Храни се ниско-въглехидратно и активно се образова по темата. След 2 години вече има изграден свой режим наречен от него ВМ-НВХ (Високо Мазнинно Ниско Въглехидратно Хранене).

Милко Георгиев е създателят на ВМ-НВХ, което е версия на ниско-въглехидратно, кетогенно хранене.

В групата от НВ диети се включват още Аткинс, Дюкян, Палео, Кето и др, като всяка от изброените има обективни недостатъци, които са премахнати при ВМ-НВХ.

В края на 2003 година, Милко създава спортен клуб SPIDER SPORT, чрез който популяризира ВМ-НВХ и тренирането със свободни тежести, това продължава и до ден днешен. Съветите му са помогнали на десетки хиляди хора да променят живота си към по-добро здраве и себеусещане.

От 2004 до 2014 година онлайн форумът на SPIDER SPORT е основното средище за популяризиране, изучаване и обсъждаме на ниско-въгхлехидратното хранене.

За този сайт

Докато днес някои хора се опитват да модифицират ВМ-НВХ храненето и дори да са негови откриватели, името на Милко се споменава често в различните форуми и сред хората спазващи режима през изминалите 17 години.

Затова решихме, че е време да имате своето място, в което да може спокойно да зададете въпросите си към Милко, както и да получите адекватна помощ по отношение на вашето състояние.
Facebook група ВМ-НВХ от Милко Георгиев

Тук ще откриете много полезна информация за начина на спазване на режима и как да го оптимизирате така, че да работи най-добре за вас.

Професионална биография на Милко

текст